Smart Home

‘Hey Google, zet de lampen aan’ de spraak assistent is in opkomst. Door middel van slimme apparatuur worden onze huizen en bedrijfspanden slimmer en duurzamer. Smart home technologie komt steeds vaker terug in ons hedendaagse leven. Vandaag de dag kan men veel producten kopen die ‘Smart’ zijn, zo zijn er slimme speakers, spraakassistenten, slimme verwarming en slimme tv’s. Hoe implementeren-en hoe beheren we deze slimme technieken en bovendien wat is er allemaal te verkrijgen?

domotica / smart home

KNX

Een eengezinswoning of een kantorencomplex, de vraag naar comfort en flexibiliteit op het gebied van luchtbehandeling, verlichting en toegangscontrole neemt toe. En wordt efficiënter gebruik op het gebied van klimaatbeheersing belangrijker. Comfort en veiligheid in combinatie met een lager energieverbruik kan alleen gerealiseerd worden met intelligente controle- en besturingssystemen.

Om de gegevensoverdracht van en naar alle componenten binnen het gebouwautomatiseringssysteem te garanderen is er een universeel systeem (spreektaal) bedacht. Door middel van de KNX standaard kunnen al deze apparaten/componenten met elkaar spreken via de KNX ‘taal’. De KNX oplossing is tot op heden nog de beste en mooiste ‘smart home’ oplossing aangezien deze volledig in de woning of bedrijfspand wordt opgenomen en gebruikt maakt van een bekabelde infrastructuur. Een paar voorbeelden welke met KNX centraal of op afstand bestuurt kunnen worden zijn: verlichting, airco, verwarming, beveiliging, energiebeheer en consumenten elektronica.

Wij zijn lid van de KNX Association en hebben alle certificering in bezit als het gaat om het aanleggen en in gebruik stellen van een KNX installatie. Onze system-integrators zijn vakbekwaam en beschikken over alle benodigde certificeringen.

  domotica / smart home

   

  eNet SMART HOME

  Als antwoord op KNX hebben het Duitse Gira en Jung de handen ineen geslagen en zo een prachtige draadloze variant op de markt gebracht met de naam eNet smart home. Mocht u de huidige installatie in huis graag ‘smart home proof’ maken dan is eNet een prachtige uitkomst. Alhoewel zijn de mogelijkheden met eNet aanzienlijk minder t.o.v. KNX is dit alsnog een uitgebreid systeem met veel slimme mogelijkheden zoals het beheersen van de verwarming, airconditioning, zonwering, verlichting en veiligheid. In de eNet app kan men eigen scenario’s maken t.b.v. klimaatbeheersing, van huis weggaan of eventueel een scenario voor de home cinema experience.

  Wij zijn erkend eNet installateur en hebben ervaring met het installeren en gebruik stellen van een eNet systeem.

  domotica / smart home

  Smart Home

  Uiteraard zijn er meer oplossingen als het gaat om huisautomatisering, denk hierbij bijvoorbeeld aan KlikAanKlikUit, Fibaro of Philips HUE. Deze technieken kunnen wij ook leveren en installeren. Voor meer informatie kunt u hiervoor altijd contact met ons opnemen.

   Contact opnemen

   Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek indien u op zoek bent naar een deskundige partij voor uw laadpaal oplossingen.

   Ma-vrij: 07:00 - 16:00

   info@itb-installatie.nl

   (050) 318 61 00

   Neutronstraat 3B, Groningen

   4 + 6 =